Det är viktigt med kvalitet på cykeln

När du ska köpa cykel kan du lockas välja ett märke som är okänt för att få ett lägre pris. Särskilt barncyklar kan vara otroligt billiga och det finns det goda skäl till. Ponera att konstruktionen för kedjan är så pass svajig att den inte håller för ordentlig cykling. Det blir till att laga om och om igen.

Det du sparar på din cykel idag kommer du att få betala för imorgon. På grund av detta är ett klokt tips att satsa på kvalitet i alla lägen. Det är bättre att du sparar lite längre så att du kan få en riktigt bra cykel, även till ditt barn.

Bättre cykling är inte en liten sak

Men det handlar ju inte bara om att du vill ha en cykel som inte går sönder hela tiden. Det ska inte vara så att du kör en slinga och saker börjar ramla av. Du vill heller inte ha ett styre som inte klarar lite mer tryck och blir vingligt.

Det finns flera bra märken som inte är superdyra. Innan du köper en cykel bör du ta en titt på hur hållbar den är. Läs också vad de som har köpt cykeln säger. När du vill ha god cykling vill du ha kvalitet men här kommer vi till en till sak som är viktig när du väljer.

Rätt cykel för din cykling

Vi måste komma ihåg att alla cyklar inte är gjorda för samma typ av cykling. Du kan inte förvänta dig att en vanlig cykel för stadscykling kommer att orka med terrängcykling. Oavsett om du tänker ägna dig åt cykling som sport eller om du mest vill använda cykeln i vardagen är det bra att tänka på detta.

Fundera lite på var du cyklar och hur underlaget ser ut. Du bör förstås också ponera om du kommer att behöva många växlar eller inte. Barn tycker ofta att växlar är en viktig sak men det är sällan som ett litet barn behöver mer än tre med vanlig fotbroms.

Välj klokt så får du en cykel som håller längre och som erbjuder dig bästa möjliga upplevelse när du cyklar!