En cykelkorg är verkligen en smart sak

Tycker du att det verkar onödigt med cykelkorg? Tänk igen! Cykelkorgen är en klassisk uppfinning som fortsatt är otroligt viktig för många. Den som använder sin cykel dagligen behöver plats för saker som kommer med. Det går ju inte alltid att få i allting i en ryggsäck.

Pakethållaren är också en plats för förvaring men den är inte alltid lika praktisk som cykelkorgen. Med ett barnsäte på pakethållaren så finns det ju inte mer plats för last där. Då kommer cykelkorgen som ett skänk från ovan.

En redig cykelkorg

Det är viktigt att ha en cykelkorg som tål mycket. Modeller som är gjorda av metall är att föredra. I varje fall då de tål vatten och inte riskerar att börja rosta på grund av regn. Med mycket plats i cykelkorgen är det enkelt att sticka och handla med cykeln.

Mycket bättre att lägga påsar i en cykelkorg än att hänga dem på styret. Om det är en tung matpåse kan det ju bli svårt att cykla då den hänger på styret så att det drar mer åt ett håll. Cykelkorgen sitter fint centrerad framtill och den kommer inte att störa din upplevelse av att cykla för att den är full.

Formen på korgen

Formen på korgen kan också få betydelse. Det kan vara skönt med en rundad form där det inte finns plats för mindre saker att fastna. Korgen har ju ofta ett nät och det bör vara tillräckligt tätt. Om inte kanske det inte går att lägga saker direkt i cykelkorgen och det är ju synd.

Lägga till korg

Idag är det inte så svårt att förse en cykel med cykelkorg. Du kan köpa dessa online och det finns universella modeller som passar alla cyklar. Men det kan förstås vara en fördel att välja en cykelkorg från ett märke som stämmer överens med din cykel.

Dessutom är det inte ovanligt att vissa fabrikat erbjuder högre kvalitet. Du får betala lite mer men så får du en korg som håller i många års tid. Kanske hela vägen till cykelbegravningsplatsen!