Hur ska du tänka då du väljer hopfällbar cykel?

Att få med sig cykeln överallt kan vara guld värt. Särskilt om du måste pendla en bit mellan hem och jobb. Med en cykel under armen kan du ta dig långt på kort tid. Fast hur ska du egentligen tänka när du väljer en hopfällbar cykel? Räcker det att det är en cykel som får plats i bagaget eller ska du tänka på mer än hur stor cykeln blir när du har vikt ihop den?

Hitta de bästa hopfällbara cyklarna

Något som är bra att vara medveten om är att utbudet av hopfällbara cyklar i svenska butiker online är aningen begränsat. Det finns inte så många modeller att välja från. Därmed kan det vara klokt att ta en titt på källor som Fritidsportalens hopfällbara cyklar som har samlat de bästa modellerna på en plats. Det här är också en sajt som visar dig fler internationella alternativ via butiker som Amazon.

Det är viktigt med en bredd för att kunna välja rätt för det finns faktiskt en hel del funktioner som kan skilja sig mellan olika märken och modeller.

De bästa hopfällbara cyklarna erbjuder:

  • Rimlig vikt. Du ska ju kunna lyfta cykeln till och från tåg eller bagageutrymme. Om den är gjord av aluminium är det en fördel.
  • Enkel vikfunktion. De bästa hopfällbara cyklarna kan du vika med enkla tag på kort tid. Perfekt när du har bråttom från tåget till din arbetsplats eller ditt hem!
  • Bra bromseffekt. Du kan få broms både fram och bak för jämn inbromsning på riktigt bra hopfällbara cyklar.
  • God ergonomi. Du sitter bekvämt och det är lätt att hantera cykeln då du fäller ihop den. Det är ju inte meningen att du ska slita på kroppen då du hanterar din cykel.
  • Många växlar. Bra med fler växlar om du tänker cykla lite längre med cykeln.

cykel hopfälld

Cykla mer med hopfällbar cykel

Cykling uppmuntras av svenska myndigheter som Naturvårdsverket och det är inte så konstigt. Det här är ju en transportmetod som inte skadar vår miljö och som dessutom är så hälsosam för dig. Var noga med att du vet var du får cykla och att din cykel är väl anpassad för det underlag som du kommer att cykla på.

Om du har en bra cykelkorg kan du ju få plats med en hel del på cykeln. Notera att hopfällbara cyklar inte alltid har pakethållare. Då är det extra viktigt med bra väska på ryggen samt tillbehör som cykelkorgar.

Om du vill cykla på vintern kan det också vara klokt att välja en hopfällbar cykel med rediga däck. Det ger ett bättre grepp och kan öka säkerheten då det är halt eller ligger ett lager snö på marken. Med den bästa hopfällbara cykeln för dina behov blir det mycket lättare att använda den flitigt.

När ska du välja en hopfällbar cykel?

Hopfällbara cyklar är för dig som vill få med dig cykeln på transporter för enklare pendling men också för dig som behöver ett bättre stöldskydd. Om cykeln inte kan stå utomhus eller på en cykelparkering utan risk för stöld är det ju en fördel att kunna ta den med in där du jobbar eller bor.

Dessutom är hopfällbara cyklar enkla att förvara även då du bor i lägenhet och inte har ett cykelförråd i källaren. Cykeln som du kan vika ihop tar minimalt med plats då du inte använder den och blir därmed en möjlighet för trångbodda studenter såväl som för dig som står utan vettig förvaring av cykel i eller omkring din bostad.