Nu kommer våren, cykla till jobbet!

Varför ska du sitta på en buss eller på tunnelbanan då du kan cykla? Under våren 2021 tänjer vi på mer än miljö och vad det kostar att köpa busskort. Det finns fortfarande ett virus som vi gärna vill undvika.

Om du inte kan jobba hemifrån kan du fundera lite på hur du tar dig till jobbet. Det är inte konstigt att cykla 30 minuter till jobbet. Om du kan sitta 15 minuter eller mer på en buss kan du ju lika gärna trampa till jobbet. Se bara till att du har en kvalitetscykel så slipper du stanna och laga den på väg!

Är det tungt att cykla på grund av backig terräng går det ju att skaffa en elcykel som gör det enklare. Då slipper du svettas. Du får frisk luft och undviker trängsel i lokaltrafik. Det här är faktiskt något som kan vara bra för dig och alla andra.

Cyklister gör något bra för medmänniskor. De undviker nämligen att sitta på bussar och tåg där det kan bli trångt och farligt för den som inte vill smittas av virus.

Ordna med cykelvagn för att få med mer

Om du tycker att det blir svårt att få vardagen att fungera enbart med cykel kan du hänga på en vagn eller välja en cykel med låda framtill. Kanske räcker det med en rymlig cykelkorg. Då får du med dig barnen och du kan också packa sådant som du handlar. Det blir nästan som en egen bil, mycket bättre än bussen!