Riccardo Ricco kommer inte att vaccinera sig!

Riccardo Ricco är ett toppnamn inom cykling. Han är också känd för sin dopinghistoria och det har fått vissa att lyfta på ögonbrynen över ett inlägg han gjort på Facebook. Riccardo säger nämligen att han vägrar ta Covid-19 vaccinet.

Han menar att ingen kan tvinga honom ta ett vaccin som har en negativ effekt. Det som får folk att himla är att det var samme gubbe som hamnade på sjukhus med njursvikt efter att ha försökt ge sig själv en blodtransfusion.

Två helt olika saker

Nu måste vi dock skilja på saker och ting. Riccardo säger att ingen kan tvinga på honom vaccin som han tror kan vara farligt. Då han försökte öka sin prestation med eget blod som han förvarat i kylskåp var det ju frivilligt.

Han stängdes av efter detta och karriären var därmed över. Kanske kan det vara just det som får Riccardo att vilja undvika alla typer av nålar och injektioner. Han har ju uppenbarligen lärt sig den hårda vägen att det inte alltid går så bra…

Fast om vaccinet blir obligatoriskt lär Riccardo också ta det. Hur ska han annars resa och göra annat som före detta supercyklister gärna vill pyssla med?